Sökmotoroptimering och optimering av själva WordPress. Optimera allt möjligt så att bloggen blir tiotals gånger snabbare!

Vi har gått igenom väldigt många webbsidor angående frågan: Optimering av WordPress.

På en webbsida fanns en information, på en annan webbsida fanns en helt annan information och på en till webbsida var informationen inte ens relaterad till WordPress. Vi bestämde oss för att göra en full instruktion för optimering av webbsidor och bloggar gjorda på WordPress.

 

 optimering av WordPress

Optimering av wordpress.

 

1.Konfigurera permanenta länkar rätt (SEF).

 optimering av WordPress

SEF kommer från engelskan och betyder Search Engine Friendly. Det är länkarna som är korrekt skrivna. De påverkar sökmotoroptimeringen för WordPress positivt och det är mycket bekvämare för människor att se länken som en text, istället för en blandning av slumpmässiga tecken. Här är ett exempel på en korrekt permanent länk: 

1http://webbsida.se/fiske/fiske-i-sjo.html

Exempel på inkorrekt permanent länk:

1http://webbsida.se/INDEX.php?OPTION=com_content&view=article&ID=525&Itemid=40

För att konfigurera strukturen för permanenta länkar i WordPress, gå till: ”Globala inställningar” – ”SEO-inställningar”.

Optimering av WordPress

 Standardvarianter passar inte er. Tryck på punkten bredvid Anpassad struktur och skriv en av koderna:

1/%category%/%postname%.html

1/%postname%/

2. Välj hur er domän ska se ut: med WWW eller utan WWW.

Wordpress CMS

Med vår erfarenhet kan vi säga att en webbsida med WWW indexeras bättre, men det finns ingen källa som bekräftar detta. Det är bara ni som ska bestämma hur er domän ska visas.

wordpress optimering

3. Skapa och konfigurera filen robots.txt rätt

Med hjälp av filen robots.txt kan ni gömma vad som helst från indexeringen på er webbsida: rubriker, texter, anteckningar, sidor och mycket annat. Det behövs för att bli av med dubblerande innehåll, som påverkar optimeringen av WordPress negativt.

Det är mycket lätt att skapa en robots.txt fil för Wordpress. Det är bara att göra en fil med namnet robots.txt på skrivbordet och sedan klistra in den följande koden:

User-agent: *

Disallow: /cgi-bin

Disallow: /wp-admin

Disallow: /wp-includes

Disallow: /wp-content/plugins

Disallow: /wp-content/cache

Disallow: /wp-content/themes

Disallow: /wp-trackback

Disallow: /wp-feed

Disallow: /wp-comments

Disallow: /category/*/*

Disallow: */trackback

Disallow: /trackback

Disallow: */feed

Disallow: /feed

Disallow: */comments

Disallow: /comments

Sitemap: /sitemap.xml


Ladda sedan upp filen i er bloggs rotmapp. Man kan gömma vad man än vill från indexering, till och med hela bloggen. 

4. Gör cache för WordPress.

Cache kan göra vilken webbsida som helst hundratals gånger snabbare och det påverkar optimeringen väldigt mycket.

 

För att göra cache för WordPress räcker det med att installera insticksmodulen Hyper Cache

5. Gör en karta över webbsidan för personer och sökmotorer.

WordPress

 En sitemap förbättrar och snabbar upp indexeringen av er webbsida signifikant. Det blir mycket lättare för sökroboten att orientera sig på er webbsida. 

För att göra en sitemap för sökmotorer, ladda ned och installera insticksmodulen – Google XML Sitemaps. Den kommer automatiskt att skapa filerna ”sitemap.xml” och en komprimerad version, ”sitemap.xml.gz”. Dessa filer kommer att vara i rotmappen på er webbsida. Det rekommenderas också att skicka filen ”sitemap.xml” till sökmotorer genom Googles Webmaster kontrollpanel.

Förutom sitemap i xml, så behöver ni göra en karta på själva bloggen, vilket görs väldigt enkelt. Ladda ned och installera insticksmodulen Dagon Design Sitemap Generator. Skapa en separat sida på er blogg efter det och klistra in följande kod i html-redigeringsläge:

 

<!-- ddsitemapgen -->

6. Installera insticksmodulen All in One SEO Pack.

All in One SEO Pack

 

 All in One SEO Pack är den bästa insticksmodulen för sökmotoroptimering av bloggar i WordPress.

Den ska installeras direkt efter ni har skapat webbsidan! Om ni inte har den än så bör ni installera den snarast. Med hjälp av insticksmodulen kan man ange rubriker(title), beskrivningar (description) och nyckelord (key words) för varje sida på er blogg. 

Det viktigaste är att använda denna insticksmodul korrekt. Till exempel så rekommenderas det att inte använda mer än 3, eller i speciella fall 7 nyckelord på en sida.

7. Korrekt länkbyte för WordPress.

Inre länkbyte är inte bara bekvämt för användare, utan påverkar även generell optimering av WordPress och främst SEO positivt. Med hjälp av korrekt länkbyte kan man höja sin position i sökmotorer utan att köpa länkar och annat. 

Korrekt struktur för varje artikel och sida ska se ut ungefär så:

 

A. På hemsidan finns länkar till andra sidor på bloggen.

 B. Från varje sida på bloggen finns en länk till hemsidan.

 Lägg alltid till en länk till hemsidan när ni gör nya sidor. 

C. I varje artikel finns en länk till hemsidan.

D. I varje artikel finns länkar till liknande artiklar om samma ämne. 

WordPress blogg

Ni har nu gått igenom alla steg för optimering av er WordPress blogg. Den ska nu fungera mycket bättre, laddas snabbare och få bättre resultat i sökmotorer. Vi rekommenderar även att ni prenumererar och läser våra andra artiklar. Det kommer finnas väldigt många hjälpsamma artiklar om WordPress, sökmotoroptimering och inkomst med hjälp av Internet.

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.