Vad är sökmotoroptimering / SEO?

Om ni har en egen webbsida, så behöver ni absolut veta om SEO. Om ni vill locka till mer användare till er webbsida, för att kunna visa dem era produkter eller tjänster, eller vill ni bara tjäna pengar på internet? Det önskemålet går att uppfylla! Det enda som behövs för det är att komma till Google’s första sida. För det behöver man veta grunderna för sökmotoroptimering och marknadsföring för webbsidor i sökmotorer och kunna använda sig av dem.

 

 Sökmotoroptimering eller bara SEO, förkortat från engelskan, betyder Search Engine Optimization.

 Sökmotoroptimering är optimering av webbsidan för bättre resultat i sökmotorer.

 Ju högre position er webbsida har i sökmotorn, desto större blir sannolikheten att en användare besöker webbsidan, eftersom nästan 100% går in på de första tre-fem högsta länkarna vid en sökning.

Webbsidor med lägre positioner har en tendens att få sämre resultat. Till 10de länken på första söksidan kommer 20-50% av användarna som gör sökningen.

 Till andra sidan med sökresultat på Google kommer i snitt upp till 20%. Därför är det tydligt bäst för inkomsten att vara bland de första 10 resultaten vid en sökning. Tyvärr så finns det för många konkurrenter med webbsidor, men bara 10 platser på första sidan. Då får man en bra fråga: Hur ska man då nå toppen och synas för mest kunder? Med det hjälper sökmotoroptimering av webbsidan.

Sökmotoroptimering kan delas in i tre delar:

 Första delen är arbete med webbsidans insida. I det ingår lösning av möjliga fel, tilläggning och ändring av innehåll, ändring av sidornas HTML-kod, uppbyggning av länkar och så vidare.

Det är s.k. inre sökmotoroptimering. Grunden för er sökmotoroptimering beror på hur bra ni gör det här och vilka kunskaper ni har inom det. Eller så kan ni vända er till oss för hjälp. Om er webbsidas kod kommer vara ren och innehållet bra, så kommer det låta er minska vidare kostnader för sökmotoroptimering rejält.

Andra delen SEO-optimeringen är att få fram er webbsida på de första positionerna genom att bygga upp PageRank med hjälp av placering av tematiska länkar och information på andra webbsidor, sociala nätverk, betygssättningssystem osv. Alltså är sökmotoroptimeringens uppgift att bygga upp den behövda länkmassan och föra fram webbsidan för specifika sökningar. Det kallas för yttre sökmotoroptimering. 

Tredje delen av sökmotoroptimering är att hålla sig kvar på uppnådda positioner och förbättra sina resultat. Att hålla koll på sina egna och konkurrenternas resultat, ändring av nyckelord, texter för länkar och uppehåll av webbsidan – allt detta behöver man ha tanke på för att behålla uppnådda positioner. 

Läs mer om temat:  Professionellt sökmotoroptimering 

Sökmotoroptimering av Joomla CMS

 

Full sökmotoroptimering av WordPress från A till Ö.

 

Denna webbplats, precis som många andra webbplatser, använder kakor (cookies). Vi använder kakor för att kunna ge dig en bra upplevelse när du besöker vår webbplats. Kakor används även för webbstatistik för att kunna göra förbättringar på webbplatsen. Du kan välja att godkänna att vi använder kakor under ditt besök genom att klicka på “Acceptera”.